Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A tudatos internetezés, kommentelés

A tudatos internetezés, kommentelés (ha bunkó vagy különösen ajánlott)
 
A vélemény nyilvánítás nem azonos a szakértelemmel, bármilyen csábító összemosni a kettőt.
 
Az emberek szinte 99%-a csak úgy seggest ugrik az internet végtelenül szabad tengerébe. Óvodástól aggastyánig bárki elérheti és szörfölhet rajta.
 
Csak nem mindegy hogy hogyan teszi. 
 
Sokszor láttam már olyat, amikor például valaki, aki általában csendes, visszahúzódó, szerény, alig észrevehető félénk a való életben, beül a kocsijába és egy vadállat válik belőle. Ordít, kapálózik, kidagadt erekkel vicsorítva villámló tekintettel száguldozik illetve káromkodik. Megjegyzést tesz a járókelőkre, akikről semmit se tud, akiket soha nem látott azelőtt és valószínű ezután sem fog, szidja a többi autóst és az egész világot. Egy másik ember lesz belőle. Vajon miért?
 
Mert akármilyen alacsony is az önértékelése, vagy akármilyen szar a kocsija , akármilyen csóró vagy csúnya, ő az utakon ugyanolyan jogokkal bír a kreszben, mint a társadalom magasabb vagy szerencsésebb rétegeibe tartozó jogosítvánnyal netán luxusautóval is rendelkező embertársa. 
 
Az autójában biztonságosan elszigetelve a világtól kiélheti felgyülemlett frusztrációját. Úgysem tart sokáig, mert amikor ki kell szállni bizony szembesül vele, hogy nem éppen ő az élet császára. 
 
Az internet is ezt a hamis szabadság és biztonságtudatot adja és megrészegíti a gép előtt ülő „jámbor lelket”. Mivel senki és semmi nem szabályozza, nem moderálja, nem ellenőrzi, ezért a neten az ember bármihez hozzászólhat, véleményt formálhat. Itt, akár az autóban eltűnnek a társadalmi vagy értelmi különbségek. Senki nem mér teljesítményt. Mindenkinek egyenlő hozzászólási joga van. Mindenkinek a véleménye ugyanannyit ér. Ahogy az utakon! Egy Trabant ugyanúgy halálra gázolhat egy embert, mint egy Mercedes. 
 
Mivel az internet használatát nem köti felvételi vizsga vagy értelmi képességet mérő teszt, így fordulhat elő az, hogy a legostobább ember is jogosultnak érzi magát hozzászólni egy neki tetsző vagy nem tetsző témához és bizony így fordulhat elő az is hogy márpedig szentül meg van győződve, hogy a puszta tény, hogy neki kommentelési joga van, az felhatalmazza ama tévképzetre, hogy márpedig neki igaza is van!
 
Ez egy nagyon fontos sarokkő. Kommentelési jog=igazam van. Sajnos ez a legelterjedtebb tévhit eme virtuális térben. A kommentelési jog nem azért van, mert a hozzászólónak igaza van, hanem azért mert internet előfizetése van. Tehát a helyes reláció: kommentelési jog=előfizetés az internetre. 
 
Van még egy súlyos tévhit. Kommentelési jog=én ugyanannyit érek a valóságban mint a másik ember.
 
Sajnos illetve hálistennek ez sem igaz! Ennek a helyes változata a következő: kommentelési jog=ugyanannyi jogom van véleményt alkotni, mint a nálam többet illetve kevesebbet érő embernek.  
 
Tehát ha internet előfizetésem van kommentelési jogom van. Ami nem jelenti azt, hogy igazam van és hogy ugyanolyan értékes vagyok mint a többi kommentelő. 
 
Ez lenne az első számú tétel az internethasználati felvételi vizsgán. Meg is mondom miért! Mert jobban leképezné a valós életet. Mit értek ez alatt? Azt, hogy azt a hozzászólást amit az internetre írok a valós életben is tudnám hitelesen képviselni. És itt válik el a szar a májtól úgymond. 
 
Ugyanis a kommentelők 90%-a képtelen volna hitelesen igazolni a kommentelését ugyanis megbukna a valóságteszten. Mivel a nagytöbbség egy generált virtuális tér rabja. Ahol olyan képességeket hallucinál be magának, amit a valós életben a büdös életben nem tudna produkálni. 
 
Ez egy óriási banánhéj! Az internetre kommentelők virtuális függőségük miatt nem tudnak különbséget tenni az interneten élt virtuális életük és a való világban élt életük között. Ez azt jelenti gyakorlatilag, hogy hamisan ruházzák fel magukat a mindentudás szakértelmével és az önnön nagyszerűségükbe vetett vakhittel. Tökéletesen hiányoznak a kommentjeikből a nem tudom, nem értem, nem ismerem és a nem vagyok rá képes vagy a nem értek hozzá szófordulatok. Valamint árulkodó jel, hogy képtelenek az öniróniára, képtelenek nevetni magukon és hibáikon. Ugyanúgy, ahogy a sofőrök az autóikban tombolva szinte soha nem vezetnek olyan készséges előzékenységgel, és figyelmességgel, hogy a másik kocsiban ülő hibáit és balesetveszélyt okozó manővereit, ahogy csak tudják, megelőzzék, mindig csak a másik közlekedőt szidják.
 
Tehát rengeteg ember az internetre győzni jár. Mert az életben vesztes! Csakhogy ez önbecsapás kőkeményen. És egy valamit konzervál, a butaságot. Aminek a lustaság és másra mutogatás a két mankója, ezek pedig azért kellenek, hogy igazolja miért nem haladt ő maga az életben, miért él olyan nyomorúságos életet, hogy az internet felelőtlen szabadságában álsztárt varázsoljon magából.
 
A hülyék hamar felbátorodnak mert erővel nyomják le az értelmes szelídeket, ugyanis minél értelmesebb egy ember és szakértő annál kevésbé agresszív és makacs vitatkozó. Inkább visszahúzódik, és hagyja hogy a mindenttudó sztárkommentelő leigázza agressziójával. Mert nem akar balhét. Ezért fordulhat elő az, hogy a mélysötét földbuta tenyeres talpas sudribunkó önmagától eltelve a hülyegyerek fölényes mosolyával szinte kéjérzéssel eltelve oktatja ki az egyetemi tanárt, vagy a szakmáját űző másik embert. A magabiztos hülye így győzi le a visszahúzódó értelmesebbet, amíg el nem szakad a cérna és az értelmes kiosztja úgy a hülyét, hogy az hisztizve rögtön megsértődik.
 
Sajnos az efféle magabiztosan hülye tömegembert a politika zsákszámra gyártja, az internet szabadsága pedig teret és magabiztosságot is kölcsönöz nekik, alomba verődve, így jön létre korunk digitális proletárja. https://www.youtube.com/watch?v=jfunWpHK9Xc – itt található ezen társadalmi rétegnek a jellemzése. Ugyanis nemcsak komcsi proli van hanem tenyeres talpas nemzeti bunkó digitális proli is. Manapság úgy tenyésztik őket, mint régebben csincsillát a bundapiacra. A nemzeti prolinak különleges tulajdonsága hogy vallásos illetve spirituális vakhittel gyűlöli a tudományt és az értelmiséget, és ezt a viselkedését igaznak és erkölcsösnek állítja be( ennek egyik alapja hogy hangoztatja magyarságát és nem jön rá, hogy ez nem erény hanem tény). Úgymond Istennek tetszőnek. Ebből is látszik, hogy esélye nincs kiszabadulni a rögeszméinek az ördögi köréből, hiszen buzgó hite képtelen olyan belátási magasságokat kikényszeríteni belőle, hogy netalán ő téved. Általában valami szélsőséges tragédia kell ahhoz az életében, hogy visszahőköljön és buzgó vakhitét felülvizsgálja, sajnos amíg ez megtörténik sokat szenved és perverz hajlamából adódóan szereti is a szenvedést ezért évtizedekig is eltarthat, amíg rájön, hogy tévesen hitte igaznak amit egész életében fanatikusan meggyőződéssel élt. 
 
Ezért, akit netán felháborít ez a poszt és találva érzi magát hogy anyázva, magából kikelve elküldjön melegebb éghajlatra előtte azért nem árt egy kis önvizsgáló gyakorlat néhány formulát átnézve mielőtt kiéli a maga bosszúját a billentyűzetet és a másik ember lelki békéjét gyilkolva.
 
Minden bosszúszomjas internetes kommentelés előtt fussák át a következő sorokat
 
Tudatos vagyok arra hogy senki vagyok az életben, azért játszom a mindentudó Istent a neten, tudatos vagyok arra, hogy pár emberen kívül senki nem hallgat meg, nincsenek barátaim, családi életem is kétségbeejtő. Tudatos vagyok arra hogy maximum érettségit tettem le, de abból se emlékszem már semmire, tudatos vagyok arra hogy naponta kábítom magam azzal hogy értek a nyelvészethez, történelemhez, mikrobiológiához, kvantumfizikához, politikához, spiritualitáshoz stb. Tudatos vagyok arra hogy senki nem szólt rám eddig emiatt, tudatos vagyok arra hogy elkanászosodtam az internet felelőtlen szabadságában és hazudok magamnak a tudásomról. Tudatos vagyok arra, hogy tudásomat álhíroldalak silány minőségű totálhazug cikkeiből merítem, mert azt akarom hinni, amit szeretnék hinni és nem a valóságot, tudatos vagyok arra, hogy szar a munkám, keveset keresek és szegény vagyok, tudatos vagyok arra, hogy gyűlölöm a tudományt és a nálam okosabb, vagy gazdagabb embereket. Tudatos vagyok arra, hogy a netes álomvilágban keresem a hasonló buta emberek társaságát és csoportjait és hogy velük együtt élem ki a bosszút azokon az embereken, akik szerintem hibásak az én nyomorult életem miatt. Tudatos vagyok arra, hogy minél hülyébb vagyok annál jobban hiszem hogy igazam van és annál jobban gyűlölök és agresszíven támadok. Tudatos vagyok arra, hogy az internetes pöcegödör csürhéje közt érzem jól magam és imádok az értelmiség ellen felheccelt tömegben lubickolni. Tudatos vagyok arra, hogy butaságom egyenesen arányos az erkölcstelenségemmel, és valami hihetetlenül erős bosszúvágy hajt, ami abból fakad, mert gyermekkoromban nagy eséllyel tekintélyszemélyek azt nyomták le a torkomon, hogy buta vagyok. Haragszom magamra mert ezt elhittem és elégtételt akarok venni ismeretlen embereken. Tudatos vagyok arra hogy a többi internetproletárral nyájszellemben tobzódva fanatikusan hiszem hogy a mi oldalunkon az igazság és szét kell rúgjuk az „elit” seggét legyen az bárki,aki szerintünk az! Tudatos vagyok abban, hogy az álhíroldalak több éves mindennapos olvasása kimosta az agyam és büszke butává tett és az évek során rögeszmésen fanatizálódtam, olyannyira hogy paranoiás vagy paranoid skizofrén  lettem, közbe meg azt hiszem hogy én vagyok a felébredett internetmegvilágosodott. Tudatos vagyok abban, hogy jobbesetben egy darab szakmám van de mégis minden más szakmabelit kétperc alatt alázok le mert bennem tombol az én jobban tudom betegsége. Tudatos vagyok abban, hogy gyakorlatilag alig értek valamihez a való életben, de az interneten ezt a szorongást kiélhetem a mindentjobbantudok hisztériámmal.
 
Nos ha figyelmesen elolvasták, akkor nézzék meg a kommentelésnél micsoda zsigerből és mélyről jövő dühkitörés veszi át az irányítást a megmaradt józan ész felett és a tagadás, hárítás, támadás szentháromságában veszett kutyaként folytatódik az eddigi kommentelés. Nehéz a gyógyuláshoz vezető út. Ebben ezen oldalak talán segíthetnek, hogy a 2020-as évekre kialakult „internet népe” gúnynevű ostoba agyatlan tömegmasszából legalább a minimális reménysugár csillanjon fel a kikecmergéshez.
 
 
https://alhirvadasz.hu/ - agymosó oldalak kiszűrése gyakorlatokkal 
 
A VÉLEMÉNY ÉS A TÉNY KÖZÖTTI KÜLÖNBSÉGRŐL
 
Az álhíroldalak elhitetik a buta emberekkel, hogy a véleményük a világról tény. Nem! Csak egy vélemény, amit semmi nem igazol. A vélemény nem azonos a ténnyel! Csak szeretnék azt hinni, hogy az a valóság, amit ők elképzelnek a világról! Pedig az csak a magánvéleményük, köze nincs a valósághoz. 
A valóság egy igazolt tény, hazugság, hit és fantázia nélkül, visszaellenőrizhető, tapasztalható! Magyarul bizonyítható!
A magánvélemény pedig egy nagy fantázia meg kívánság lufi a világról, egy elképzelés, vagy rosszabb esetben egy rögeszme, ami a saját agyán kívül nem létezik sehol máshol! És ezt a kívánság lufit az álhíroldalak pénzéhes szerkesztői fújják egyre nagyobbra mert rohadt sok pénzt hoz nekik ez az átverés!
 
Az álhíroldalak a buta ember véleményét ontják magukból, így azt olvasva sokan azt hiszik, hogy az ténnyé válik, illetve hogy az a tény. Nem! Nem az a tény. Az álhíroldalak az ösztönöket, az indulatokat és az érzelmeket szolgálják ki. Nincs bennük értelem, sem józan ész, sem pedig hitelesen számonkérhetőség! 
Csupán egy generált álomvilág, egy mátrix, ami drogként hat a digitális proletárra, ostoba függőségében újra jár látogatni olyan oldalakat, amik a túlfűtött vágyait írják meg neki jó nagy betűkkel 3 mondatos (ugyanis a címen kívül csupán ennyit képes fáradtság vagy frusztráció nélkül felfogni az agya) tartalommal a világról. Ez az önhülyítés művészete! És a slusszpoén az, hogy ezek a tökelütött emberek felébredettnek és az igazságot ismerőnek képzelik magukat. Pedig csak profin megtanultak hazudni maguknak! Közben a véres valóság az, hogy náluk jobban senki nincs átverve! Hisz az álhíroldalak és üzemeltetőik kihasználva ezeket az ostoba embereket, a büszke kevélységüket és véleménymániájukat a világról, rengeteg pénzt zsebelnek be a sok kattintással ezektől az emberektől, akik a saját véleményüket akarják minden nap többször olvasni a világról újra és újra. A kör bezárult és ördögi!
 
Nos valahogy így nézhet ki az a digitális proletár belső világa aminek a mocskát agresszív kommentek formájában hányja bele a virtuális térbe. Ezek az emberek mindenkinél mindenhez jobban értenek és rögeszmésen hiszik ezt a téveszmét. És erre a téveszmére mint alapra épül a hazugságváruk, ami elkerülhetetlenül össze fog omlani, ha nem szeretnék ezt, itt az ideje szembenézni magukkal és az egész világképükkel.
 
Ez a réteg az internet használatára sem alkalmas intelligenciahiányából fakadóan, nemhogy megítélje a mások szakmáját és felülbírálja azt, az internet szabadságát kihasználva! Csak hogy érezzük mennyire el vannak tévedve ezek a felfuvalkodott ostobák, akik szakértőt játszva osztanak ki mindenkit. Óriási szakadék tátong a valóság meg a fejükben lévő önnön kevély félistenségük között.
 
 
 

A mappában található képek előnézete internet