Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.12.16

13 A legnagyobb félelmedet és a leghőbb vágyadat ismered már?

Lehet fájni fog….

A legnagyobb félelmedet és a leghőbb vágyadat ismered már? Itt garantáltan megismered majd!

Miért történik mindig ugyanaz a rossz dolog az emberrel? Valahogy az élet mindig hasonlóképpen szúr ki vele. Rendszerint ugyanolyan típusú emberek bántják meg, ugyanazokat a tulajdonságokat utálja a másikban, ugyanúgy válságba kerül bizonyos időközönként, ugyanúgy szorul segítségre, esetleg ugyanazon dolgok miatt lesz ingerült.
Amíg nem tanul belőle!
Az élet mindenki arcát addig nyomja a sárba amíg nem veszi észre, hogy a problémáinak a forrása ő maga! Akármilyen hihetetlenül hangzik mégis valahol közhelyesen hangzik már.
Panaszkodhat másra, a világra, a politikára, a vallásokra, a rossz bolygóállásra, netán a széljárásra. Lepkefingot nem fog érni! Amíg nem ismeri meg önmagát és hibáit. Ugyanis senki nem véletlenül pottyant a saját élete pöcegödrébe mint valami meg nem értett angyalka vagy ártatlan bárányka.
Az élete összes tényezője az előző életének karmikus következménye, szülőstől, rokonságostól, munkahelytől, párkapcsolattól, betegségestől együtt.
Szar ügy. De innen szép nyerni! :)
Az ember egy automata, egy gép. Mindig a vágyai, vagy jó vagy rossz szokásai vezérlik. Amíg nem válik tudatossá. Úgy már ő irányít és nem hatnak rá a csillagok meg a szomszédnéni sem! Onnantól kezdve ő veszi kézbe a sorsát és csinálja az életet nem pedig történik vele az élet! Nagy különbség!
A saját sorsának a kézbevételének az első és utolsó és egyben legnehezebb lépése és útja az ÖNISMERET!

Minden ami az önismeretről eltér az bizony egyfajta pótcselekvés az életben a saját disznóságaink, sötét oldalunk megismerésének a gátlása. Az önismerettől menekülnek az emberek! Inkább imádkoznak, tüzet ugranak, jósoltatnak, sorozatokat néznek, drogoznak, isznak, kirándulnak csak ne kelljen megismerni azt az okot ami miatt szar az élet. Vagyis önmagát!

A legfőbb GYAKORLATI kérdés itt is mint másutt az úton a HOGYAN?
Mindenki hazudik magának és fényezi magát, eltelve egoisztikus kéjérzésétől, ünnepelteti magát vagy szereplési vágy tör rá hogy dicsérhessék vagy erőszakkal vagy mártírkodással vagy egyéb technikával de eléri! Ilyen az ember. És így van jól! Csak az nincs jól ha így marad!
Vagyis amíg az ember meg nem unja hogy mindig szar dolgok jönnek az életébe addig mindig szar dolgok fognak jönni az életébe. Az unalom helyett jön egy súlyos betegség, baleset, vagy más magánéleti válság amiből tanulnia kell hogy miért történt vele az a dolog. Azért mert bevonzotta! Nagy igazság, de hogyan? Arról már kevesebbet beszélnek.
Úgy, hogy olyan része vonzotta be amit nem is ismer, amiről nem is tudott!!! Mert a tudatalatti területen fészkel az a probléma. És az a probléma nem más mint az önismereti hiány.
Hiszen ha valamit ismerek azt tudom kezelni, az kiszámítható és nincs mitől félni. De a rossz dolgok akármilyen megszokottnak tűnnek mindig hirtelen kezelhetetlenül taglózzák le az embert és beleszarnak a palacsintájába. Ciki! :)
Vagyis ha bővítem az önismeretemet egyre több rejtett karmám hozom napvilágra a tudatalattiból és egyre szabadabbá válok.

De hogyan tudom úgy megismerni magam hogy ne hazudjak magamnak, ne fessem magam?
Az embernek sosem esik jól az igazság önmagáról.
Ezért kell egy olyan önismereti rendszer ami rászorítja az igazságra önmagával szemben.
Egy ilyen rendszer az ennegram.
Ez a félig spirituális félig pszichológiai szimbólum egy embertérkép többek között. Senki se tudja honnan ered valójában valószínűleg a szufik titkos ezoterikus rendje a forrás, de sokan származtatják az ókori Görögországból is, de igazából ködbe vész az eredete.
Viszont a mondanivalója nagyon is kortalan. Lemezteleníti az embert a hazugságaitól. Ezért fáj! De cserébe felszabadulást ad minden haladni vágyó ember életébe. És megelőzheti vele az összes nyomorúságot ami csak arra vár hogy a nyakába szakadjon a tudatalattija karmaraktárából, hogy haladjon az útján elszenvedve a pofonokat.
Ha a segítségével megismeri magát az ember óriásit léphet előre az élete minden területén és az árnyékba fojtott dolgait fényre hozhatja megelőzvén az élet tanító pofonjait.

Szóval ha meguntad az istenekhez, az ősökhöz, az angyalokhoz, a szellemekhez, a mesterhez, a tanhoz, a csillagokhoz való rimánkodást sorsod jobbrafordulásáért és megcsömörlöttél a másik ember hibáztatásában akkor ideje két lábra állni és felnőtt módjára vállalni hogy ki is vagy te valójában és miket műveltél ezidáig magaddal és a világod többi szereplőjével. Ha ezt megteszed megváltozik az életed, nem pedig elhazudod magadnak a változást és magadra öltöd a hurráoptimizmus műalázattal teli önámító maszkját.
Itt fájni fognak a dolgok és keserves az út és senki nem menti meg a seggedet! Ez a felnőtt felelősség vállalás útja önbecsapás nélkül.
Az
enneagram útján nincsenek vallások, istenek, szellemek, ősök, csillagok, tanok, szertartások, szent iratok. Csak te vagy meg a tulajdonságaid, jók és rosszak egyaránt.
9 karakter csupán. Ebbe a 9 karakterbe nincs olyan ember aki bele ne tartozna. Általábn egy súlypont van tehát 1 karakter ami nagyon jellemző az emebrre, de élethelyzettől függően átugorhat egy másika és használhatja.

De mi is a karakter?
„A karakter szónak több jelentése van: jellem, jellegzetesség, jellemvonás. Legtöbbször egy
ember karaktere alatt a jellemét, személyiségét, a viselkedését általánosságban és
túlnyomórészt leíró jellemvonások összességét értjük.
Karakterfixáció alatt azt a jelenséget értjük, hogy a karakter kialakult és megszilárdult
pályáinak megfelelően az emberi viselkedés is mind merevebbé és merevebbé válik. Az ember látásmódja beszűkül, különböző helyzetekben inadekvát módon reagál, viselkedésmódja sablonos lesz, előre programozott.
A karakter vakká teszi az embert - nem azt látja ilyenkor, ami valóban történik közte és a másik között. Azt látja csak, amit korábban tanult (emlék) és elhitt (hiedelem), illetve az fog történni, amit előre feltételezett (elvárás), hogy ilyen esetekben szokott. A megvalósításra pedig kialakult stratégiája, eszköztára van.” – A karakterfixáció lebontása

A karakteredben amit nem tudsz elviselni azt a világra vetíted ezért ha bosszant valami a világban vagy a másik emberben, magadban bosszant de eltoltad magadtól de nem tud eltűnni hiába sumákolsz :) hanem lefojtódik a tudatalattiban és a világba kivetülve gyötör, amíg meg nem oldod magadban a nem szeretett elfojtott részt. Addig úgymond szívat az élet. Ezért érdemes megismerni a karaktered és megtudod az önismeret által mi okozza mindig a bajaidat az életben.

A fényképek két könyvből valók az egyik a Személyiségtípusok című. Ebből találsz egy táblázatot a képekben ahol a 9 karakter van kielemezve röviden

http://www.ujkorklub.hu/load/ezoterikus_konyvek/konyvek/don_richard_riso_russ_hudson_szemelyisegtipusok/1-1-0-9801#.Xp1s3sgzb1s


Többek között megtudhatod a táblázatból hogy MI A LEGNAGYOBB FÉLELMED ÉS MI A LEGNAGYOBB VÁGYAD! És hogyan ráncigál ez a két dolog mindennap téged ide-oda az életben!
Van úgy hogy jobb és van hogy bal lábbal kelsz igaz? És fogalmad nincs miért történik hol ez hol az? A másik emberre fogod vagy a csillagokra illetve frontokra vagy átkokra, balsorsa. Nos egyik sem hibás a táblázatból megtudhatod, hogy 9 szint van benned a hangulatod 9 állomáson ingadozik unos-untalan.
Nagy felismerésekben lesz részed és képes leszel nyakon csípni a rosszkedvedet és tenni ellene, képes leszel uralni a hangulatodat! Tehát a táblázatok a Személyiségtípusok című könyvből vannak, ingyen letölthető a netről az egész könyv ha elolvasod szinte nem marad előtted titok önmagadról!

Sokan vannak akik állítják beszélnek Istennel, nos a számukra is vannak képek egy másik könyvből Az enneagram bölcsességéből. Ahol leellenőrizhetik hogy nem csak egy (jobb esetben) tréfás asztrális lény sugalmait követik -e vagy pedig (rosszabb esetben) egy asztrális vérszopó démon az isteni pajtásuk.
9 réteget tár fel a másik képsorozat ahol az igazi Önvaló a végcél és ezen a 9 takarón vagy maszkon amíg át nem verekszi magát az ember addig valószínűleg egy alacsonyabb szintű entitás szívatja Istennek nevezvén magát közben pedig energiavámpírként csücsül rajta és látszathatalmat ad neki, de hát a végén az ember húzza a rövidebbet. Ha nem idegen lény súgja a füledbe hogy ő Isten, akkor a tudatalattid képzelgése, erre könnyen rájöhetsz a 9 réteg átnézésével, mert látni fogod hogy áttörted e már kemény mediációs munkával a maszkokat és elérkeztél e már a 9. rétegbe ahol Önvalód Isteni mivolta ragyog, vagy csak erősen fantáziálsz a tudatalattid szennyével, hogy ott vagy és hazudsz magadnak.
Az önvalóig való 9 lepel leírása Az enneagram bölcsessége című könyvből van kifotózva, ez is ingyen letölthető a netről. Valamint gyakorlatot is talál benne az aki megcsömörlött az elemzéstől és azt akarja hogyan oldjon meg egy kellemetlen érzést vagy gondolatot az enneagram segítségével. Ezt az ennagram bölcsessége 449. oldalán találhatja az eleresztés enneagramja címen.

http://www.ujkorklub.hu/load/ezoterikus_konyvek/konyvek/don_richard_riso_es_russ_hudson_az_enneagram_bolcsessege_utmutato_a_kilenc_szemelyisegtipus_lelki_es_szellemi_fejlodesehez/1-1-0-2751#.Xp1pQ8gzb1s

 


Ez egy nagyon kemény őszinte önismereti rendszer remélem sokaknak segít meglátni és ezáltal kiküszöbölni olyan dolgokat, amik eddig homályba burkolózva megkeserítették az életüket.


 

 

UTolsó 4 kép Linkje http://alternativtortenelem.eoldal.hu/fenykepek/13.2/