Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.12.16

4. Mik azok a módosult tudatállapotok, honnan tudod, hogy abban vagy?

Mik azok a módosult tudatállapotok, honnan tudod, hogy abban vagy? Mi a különbség a transz a meditáció és a hipnózis közt? Milyen tudatterületeket mozgat meg e 3 típus?
A relaxáció a koncentráció és a vizualizáció csupán előszobája a 3 módosult tudatállapotnak, enyhe alfaszintet lehet velük elérni. Az izgalmas dolgok ezután jönnek. A théta és delta állapotot vagyis a mélyalvás(az álomtalan alvás tudatállapotát) és a tiszta tudatot, csak az alfaszint elérése után lehet tapasztalni.
A transz, a meditáció és a hipnózis bemutatására vállalkoznak eme hanganyagok, segítség gyanánt és rendszerező jelleggel a sokszor gyakran összekeveredő fogalmak kaotikus világában próbálnak biztos támpontot nyújtani.

A TRANSZ
http://www.integralakademia.hu/…/ip2006_3ev_9hv_tudatallapo… - a transz vagyis az átmeneti csúcsélményszerű látogatás a magasabb tudatszintekre. Az extázis ösvénye. Mi is a transz, hogyan kell csinálni, milyen hatásai vannak, meddig tart, szakaszai, élmények, célja, funkciója, szellemi megszállás stb.
http://www.integralakademia.hu/…/ip2006_3ev_9hv_tudatallapo… - transz második rész, a témák folytatása
A MEDITÁCIÓ
http://www.integralakademia.hu/…/ip2006_3ev_9hv_tudatallapo… - a meditáció mibenléte. A lassú, stabil tudatátalakulás, az elme leállítása, az önvalóba való út kimunkálása. Az insztázis befeleforduló ösvénye. A kiművelés, ideje, két ösvénye, mi nem a meditáció, tévhiedelmek, tárgyai, szintjei, mire is való a meditáció?
http://www.integralakademia.hu/…/ip2006_3ev_9hv_tudatallapo… - meditáció második rész a témák folytatása.
http://www.integralakademia.hu/…/ip2006_3ev_9hv_tudatallapo… - 15.00-tól egy meditáció előszobás gyakorlat, hogyan kell csinálni valójában? Vezetett légzésfigyeléses gyakorlat.
A HIPNÓZIS
http://www.integralakademia.hu/…/bence_modosulttudatall_ter… - hogyan használják a módosult tudatállapotot a pszichoterápiában az ego tehát a személyiség traumáinak a páciens általi feloldásában. Hogyan működik és mi a hipnózis? A hipnózis és egyéb módszerek az ego gyógyításában. Sem a transz sem a meditáció nem gyógyítja az ego vagyis a személyiség traumáit, blokkjait, sérüléseit, arra a hipnózis és egyéb pszichoterápiás módszerek valók. A transz és a meditáció meghaladja az egot, nem a gyógyítás, hanem a tudattágítás a feladatuk, de ha véget ér a hatásuk, az ego visszarendeződik a racionális éber tudat szintjére érintetlenül megőrizve a traumáit és negatív programjait. Viszont a pszichoterápia során ezen traumák megszűnnek.