Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Történelemturbózók 12-17. Pont

12. A romantika a szentimentalizmus és a múlt megszépítése, avagy a vágy-vezérelt gondolkodás, a régen minden jobb volt hipnózisa és az agresszív múltmánia

13. A turbómagyarok logikai, vagy értelmi bukfencei

14. A turbómagyarok erkölcse, illetve erkölcstelensége

15. A turbómagyarok és a tudomány

16. A turbómagyarok facebook hozzászólásai és az a mögött megbúvó és mozgató lelki háttér

17. Az áltudósok, akik elméleteikkel szítják a turbókat

 

12. A romantika a szentimentalizmus és a múlt megszépítése, avagy a vágy-vezérelt gondolkodás, a régen minden jobb volt hipnózisa és az agresszív múltmánia

Csak a szépre emlékezem… szól a sláger. És nagyon is jól mondja. A csúnya dolgokat hamar felejtjük, azt a tudat alá nyomjuk és titkon irányít minket akárhogy púderozzuk a csúnyát.

Az emlékek megszépülnek az idő haladtával. Halottakról jót vagy semmit! Tartja a mondás! És ez nagyon is átjárja a közgondolkodást. Az istenadta nép mindig mítoszokat és hőstetteket költött a múltjáról dicső tetteket örökített meg emlékezetében és a disznóságokat az ellenség nyakába varrta. Így ment ez mindig ezután is így fog menni. Az emberi létezés természetes velejárója ez a viselkedés.

Merte volna valaki szidni az őseit! Kettéhasították volna, mint egy fahasábot. Hisz az ősök adták az életet hazát vért és küszködést a további generáció tovább éléséhez. És a tiszteletük szerintem szép és helyes dolog.

DE! a hibák, csak azért, mert nem figyelünk rájuk még léteznek és nem tűnnek el az ősök iránt érzett tisztelet miatt. hiába a tabu! hiába a néma feledés homálya sajnos a hibák ugyanúgy alakították a történelmet, mint a dicső tettek!

Egy népnek a története, ha csak hurráoptimizmusról szól és semmiféle önkritika nincs benne, az a nép gallyra fog menni előbb-utóbb mert képtelenség dicsőséges hozzáállással kiállni a valóság próbáját. Egy fűtött szobából tökéletességet belelátni az ősközösségi halászó-vadászó-gyűjtögető társadalomba igen komoly hiba, vagy az azutáni korokba, hasamra ütök kiválasztok egy korszakot és belevetítem a romantikus elképzeléseimet a saját ideológiai meg erkölcsi szűrőmön keresztül. Azaz meghamisítom a múltat a saját komfortérzetem kedvéért. Ezt hívják önbecsapásnak. És a történelem szakmaiatlan szemléletének.

A turbómagyarok mást sem csinálnak csak ezt! Totálisan vágy-vezérelt gondolkodásuk van a magyar és a világtörténelemről egyaránt.

„Azt viszont már réges-rég tudom, hogy ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az az is. Ha valaki pontosan azokat a csillagokat ígéri az égről, amikre vágyom, akkor hazudik.”
Laurell Kaye Hamilton

A vágy-vezérelt gondolkodás a tényekből, beszámolókból, eseményekből, érzékelésekből stb. Nem azok valós viszonyainak megfelelően von le következtetéseket, hanem az egyén szubjektív vágyaihoz igazítja őket. Ha a valóság mellőzésével és szándékosan történik, akkor félremagyarázásnak, hamisításnak, alakoskodásnak, a tények kiforgatásának hívjuk.

Az összeesküvésekben hit valamilyen szinten vágy-vezérelt gondolkodásra utal. Ha valaki úgy véli, ő tud valamit, amit sokan mások nem, a személy úgy tekinthet magára, aki valamilyen titkos tudás birtokában van, ami felemelő érzés is lehet.

A vágy-vezérelt vagy vágyelvű gondolkodás az a logikai hiba, amikor az alany – anélkül, hogy a rendelkezésére álló tények ezt alátámasztanák – valóságként kezel olyasmit, melynek valóra válása számára pozitív kimenetellel járna. A vágyelvű gondolkodás tehát olyan érvelés, melynek premisszája a konklúzió igazságára irányuló vágyat fejezi ki. Naivitás azt képzelni, hogy pusztán azért, mert szeretnénk, ha valami igaz/hamis lenne, az igazzá/hamissá is válik. A vágy-vezérelt gondolkodás hibájába elsősorban azok esnek, akik képtelenek különválasztani a racionális véleményalkotást az emócióiktól. -https://hu.wikipedia.org/wiki/v%c3%a1gyvez%c3%a9relt_gondolkod%c3%a1s

A turbómagyarok mindenbe a magyarság felsőbbrendűségét etikai és szellemi világcsodáját képzelik bele! Mindenbe!

Például a saját családban nem ismerte valaki a dédnagyapját mert gyerekkorában meghalt viszont a nagyapja nagyon is ismerte mert a dédpapa részegen hazatérve úgy verte őt meg anyját, mint szódás a lovát és a testi lelki sebek a nagyapába maradtak, aki sem panaszkodni sem haragudni nem mert az ősök tisztelete miatt elfojtotta, mert az apa szava az úristen szava! Kész! Viszont a dédunoka csak egy fényképről ismeri a dédpapát, ahol mosolyog és családját öleli! A dédunoka nem élte át soha, hogy nemegyszer orrvérzésig verte a dédpapi és úgy, hogy semmi rosszat nem tett érte! Tehát igazságtalanul! Viszont a dédpapiról szóló történetek csupa szépek és jók, amik a családi anekdoták mesegyűjteményében leledzenek. A dédunoka számára mitikus hős a dédpapi, hisz az első világháborúban is vitézül harcolt!

A családi tabuk nagy mélységeket rejtenek, mert a kritikának nem volt helye a régi időkben! Ott „rend” volt szerepek voltak akármilyen áron, de szabályok és szerepek! Aki ezt pedzegette nem kis bajt hozott a fejére!

Aki könnyes szemmel fényképeket oszt meg őseiről dicsekedvén velük úgy, hogy nem is ismerte őket, de közbe a fél falu utálta őket, mint a szart, az csak egy bizonyos szemszögből tekint rájuk, ha a szomszédokat is meginterjúvolták volna a romanticizált ősről igencsak változott volna a kép!

A turbómagyarok a romantikus és szentimentális érzelgősségükkel szennyeznek be minden ősiséggel kapcsolatos témát. Egy honfoglaló harcos méla undorral küldene a másvilágra egy turbómagyar szentimentalista romantikus szerencsétlenséget, aki az egekbe magasztalja őt olyan tulajdonságokat belevetítve, amije sose volt! Az ő szemükben kizárólag a legleglegjobbak voltak mindenben soha nem hibáztak, mindig az őseinkkel csesztek ki mások. Az áldozatszerep mindenáron! Ez a központi jelszavuk! És dicsőíteni dicsőíteni dicsőíteni! Hibákkal szembe nem nézni soha! Hibákat letagadni! Kritizálni őket hazaárulás!

Abszolút jellemző ez a magyarra! Gyönyörű meséket költünk a múltunkról őseinkről csak éppen nyakig ülünk a szarban! De itt a megoldás! Mások voltak a hibásak! Benne van a himnuszunkba is!

A régen minden jobb volt című közőrület tombol a történészkedő amatőrök körében. A paraszti társadalom volt a világ legszebben szervezett társadalma, de tán még a lovas-nomád sztyeppei életmód még ennél is könnyfakasztóbb, esetleg a vadászó-gyűjtögető na az volt az igazi földi paradicsom!

Az elkényelmesedett 21. Századi ember bűntudatot érez tudat alatt, hogy ő már nem kell annyit güzüljön küszködjön az életben maradásért, mint az ősei, ezért valami kisebbségi komplexus által hajtva térdre rogyik a faeke meg a kumisztömlő előtt, ahelyett, hogy örülne, hogy nem tizedelik járványok, nem ront rá az ellenség pár évente, nem rabolják ki amikor nincs résen, nem kell 10 gyereket csináljon, amiből jó, ha 2 megéri a felnőttkort, nem kell naponta 12 órát húzni az igát a földeken. Ez a szemét mocskos tudomány, technika, kapitalizmus meg demokrácia jóléti társadalmai beleköpnek itt a levesbe! Ej, pedig milyen jólenne földesuraknak robotolni, zsellérnek lenni, kubikolni, vagy egy törzsfő szeszélyei miatt rettegni, hogy a családom és én kiírtatunk mert a kényúr úgy óhajtja! De jó lenne háborúzni halomra gyilkolni a másikat kb. 10 évente mert az igazi férfimunka! Vagy vadászni, gyűjtögetni a napi betevőért, rettegni a bizonytalan holnapért lesz e mit enni vagy egymásra fanyalodik az ember?

Olyan mintha ezek az embernek félnének a szabadidejüktől félnek, hogy mit kezdjenek a hanggal a fejükben inkább güzülnének tovább a földeken robotmunkában mintsem a modern világ szabadidejét elviseljék. Nem állt át az agyuk a már nem kell dolgozni egész nap című műsorra

Egy lovasnomád hasonlóan érezhette magát, amikor letelepedett és paraszt lett belőle, a paraszt megint furcsállta, hogy munkás legyen belőle, a kétkezi munkás meg azon sír, hogy szolgáltató szektorban lévő dolgozó legyen belőle. Vinnyogás az alkalmazkodás helyett mindig, viszont egyre kevesebbet kell gürcölni az életben maradásért.


 

Ahelyett, hogy a modern ember a szellemi fejlődésére használná a felszabadult idejét, ehelyett sokan a régi korokat abszolút hiteltelenül dicsőítő újmitológiákat tömnek két orcára magukba az álhíroldalakról és könnyes szemmel romantikus és szentimentalista mesékkel álmodják tele az ősi korokat! Hát ezért tényleg kár a kényelmes élet. Mert ennek az égvilágon semmi értelme! A jövőkép vagy apokaliptikus világvégeváró káosz egy turbómagyar fejében vagy egyszerűen nem létezik! Vagy borús keserű! De a múlt?!! Óó az remek színes álmokkal teli mese és mítoszvilág. A turbómagyarok mániákus betegséggel a múltban élnek, mi volt, hogy volt az jobb volt szebb volt volt volt volt volt.

És nem kapnak csömört tőle sose! Ez a fanatikus múlthajhászás pszichés gondokra utal! Mégpedig arra, hogy nincs önbecsülés, nincs jövőtervezés, akarat! Mennyire lehet egy ember biztos a dolgában és a saját erejében, ha a múltba hazug álmokat vetít és annak él fanatikusan? Ki se látszik a múlt ajnározásából!

A romantikus múltba révedés soha nem számol el a hibákkal! És ez baj! Mert ha nem vonjuk le a tanulságokat a katasztrófákból, baklövéseinkből akkor újra és újra elkövetjük azokat! És újra és újra másokat fogunk hibáztatni a saját sorsunkért! Vagyis egy ördögi körbe szorult a történelme felfogásunk! Nem akarunk tanulni a történelmünkből, mi hibáztatni akarunk valakit a történelmünkért! Kényelmes, nem megerőltető hozzáállás. A gyíklények, a zsidók, a Habsburgok, a szabadkőművesek, a rómaiak, a Görgei félék, meg a szemét nyugat úgy együttvéve stb. Stb. Stb. A bűnös. A turbómagyarok beteges bűnbakkeresési szindrómában szenvednek! Mániákusan kerülik azt, ami kihúzná őket a szarból, a saját hibával való szembesülést! Na mindent csak ezt ne! És ez egyénekben is meglátszik mindenkit hibáztat egy turbómagyar egy facebook „beszélgetés” során, de ő maga a tökély! Leanyáz mindenkit nagy gallérral, de ő aztán a világ 8. Csodája! Ő egy különleges ember hisz magyar és mindenhez jobban ért, mint bárki más! Csak tudnám miért elégedetlen düh munkál benne akkor? :D

Ja és lehazaárulózzák azt, aki netán a saját hibákkal való szembesítés ötletét felveti! Na ezt a szemét aljas viselkedést kéne tűzzel-vassal kiirtani belőlük! Ezt a nemzetre meg a hazára hivatkozó prosztó proli anyázását a másik magyar embernek, amit a turbó természetesen jogosnak vél! Nem! Nem jogos! hanem egy tapló paraszt rosszindulatú és kétszínű viselkedés!

13. A turbómagyarok logikai, vagy értelmi bukfencei

Mivel a turbómagyarok mint írtam általában a 6-12 éves kisiskolás kor értelmi szintjén vannak a logikájuk se az emberi létezés csúcsa, ugyanis képtelenek a MI csoporttudatnál szélesebb nagyobb perspektívába látni a világot, így nem tudnak a csoporttudatot meghaladó nézőpontba helyezkedni. Ezáltal korlátolt az intelligenciájuk. A baj akkor kezdődik amikor nem tudnak ezen továbblépni és leragadnak ebben az életkor szakaszban, ha sokáig képtelenek a kamasz, illetve felnőttkori tágabb nézőpontok felvételére akkor elkezdenek hülyülni. A hülyeség bizony sajnos szinte már összefügg a turbómagyar jelenséggel. Na de mi is a hülyeség is mi is vele az alapvető probléma?

https://www.facebook.com/watch/?v=1060137510806301&external_log_id=5b242051c3ce741153c7c41150e3f564&q=john%20cleese%20h%C3%BClyes%C3%A9g- a hülyeség. Tehát a baj ott kezdődik a hülyéknél, hogy annyira hülyék, hogy nem tudják felfogni egy picit se, hogy hülyék! Mivel a turbómagyarok közt rengeteg a buta ember így sajnos képtelenek az első számú akadállyal szembenézni egy értelmiségivel folytatott vitában, mégpedig azzal, hogy vitára is képtelenül hülyék.

https://www.ujnemzedek.hu/eletmod/ideje-beszelnunk-arrol-miert-hulyeseg-vitazni-egy-hulyevel - Ideje beszélnünk arról, miért hülyeség vitázni egy hülyével Röviden: mert ő sem tudja, hogy hülye.

https://index.hu/tudomany/til/2015/10/13/miert_hiszik_azt_a_hulyek_hogy_ok_okosak/ - miért hiszik azt a hülyék, hogy ők okosak?


 

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak viszont mindig tele vannak kételyekkel.
Nem képesek felismerni a saját hiányosságaikat.
Nem képesek felismerni a náluk magasabb szintűek tudását.
Nem képesek felmérni a saját inkompetenciájuk szintjét.
Viszont képesek arra, hogy ha fejlődnek az adott területen, akkor utólag felismerjék, hogy mennyire nem értettek hozzá korábban.
Tehát van esélyük a hülyéknek! 

https://lajk.startlap.hu/2018/05/04/miert-leghulyebbek-hiszik-magukat-legokosabbnak-dunning-kruger-hatas-miatt/?fbclid=IwAR2yNkqh1T7aX5HOd3BsBcqWFR8m7Aw6-8GUDLsdVDKaKy0afXcrbl0Uc4k - Miért a leghülyébbek hiszik magukat a legokosabbnak? A Dunning-Kruger-hatás miatt!

 

1. A Dunning-Kruger hatás (ha valamihez nagyon nem értünk, az még arra sem elég, hogy felmérjük, mennyire keveset tudunk, tehát hozzáértőnek képzelhetjük magunkat). … Dunning-Kruger effektusnak hívják a jelenséget… a Cornell Egyetem két kutatója, Justin Kruger és David Dunning kísérletekkel bizonyította be … hogy minél kevesebbet tud valaki egy adott dologról, annál inkább hajlamos arra, hogy túlbecsülje saját tudását … (…” … amikor a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel. …”) …
Ha valakinek egy adott területen nincs semmiféle szaktudása, azzal többnyire tisztában van, így a magabiztossága ennek megfelelően alacsony.
A minimális tudással, és tapasztalattal rendelkezők hajlamosak azt hinni magukról, hogy ők kiválóak. (... nem értik, hogy nem értik ...)
A tudás és tapasztalat gyarapodásával jellemző a magabiztosság visszaesése, a saját hiányosságok felismerésének képessége ilyenkor nő.
A szakértői tudásszintnél éri el a magabiztosság ugyanazt a szintet, mint a minimális tudás esetén. …
… vagy ahogy John Cleese mondja: „Muszáj valamennyire intelligensnek lenni ahhoz, hogy észrevedd, milyen hülye vagy.” …

 

2. A kognitív disszonancia redukció (bámulatosan tudjuk úgy torzítani a valóságot, hogy az ne ütközzön össze az előítéleteinkkel és a véleményünkkel). https://hu.wikipedia.org/wiki/Kognit%C3%ADv_disszonancia

 

3. A megerősítési torzítás (hajlamosak vagyunk azokat az információkat előnyben részesíteni, amik a mi igazunkat támogatják, tekintet nélkül arra, hogy igazak vagy sem). https://hu.wikipedia.org/wiki/Meger%C5%91s%C3%ADt%C3%A9si_torz%C3%ADt%C3%A1s

Ezzel pedig áttörhetetlen mentális várfalat emelhetünk nemcsak a lapos Föld, hanem bármilyen konspirációs teória köré, legyen az háttérhatalmi összeesküvés, chemtrail, klímaváltozás-tagadás, vagy ez mind egyszerre. Plusz a csoportgondolkodás torzító hatása, illetve a külső kontrollos és/vagy zárt gondolkodású emberek nagyfokú igénye a konformizmusra (ld. birkaként igazodni a csoportja normáihoz).

 

https://hu.wikipedia.org/wiki/Konfabul%C3%A1ci%C3%B3 – a konfabuláció, avagy a kóros meseszövés nem közvetlenül kapcsolódik a turbók mentális bajaihoz, de nagyon nagy súllyal nyomja a személyiségüket

https://idegen-szavak.hu/enthuziazmus- valamint az enthuziazmus. az a vehemens elragadtatás, amit például az kókler történészek folyamatosan nyomatnak és a turbók lelki világát is korbácsolják vele.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Doxazma - komoly mentális baj a turbóknak a téveszmék, amik kirobbanthatatlanul befészkelték magukat a buksijukba. A hülyének hogy mondod meg hogy hülye? Megharagszik megsértődik támad érvelést nem érti belátása nincs rögeszméi vannak csupán képtelen más nézőpontot szemszöget felfenni együttérzés nincs benne erkölcs se nagyon, lezárja magát mindentől a változás vagy az újtól ezért lesz kikezdhetetlen a rögeszmés hülyesége. De a lassú belső önmagába fordult felemésztődést nem tudja megakadályozni tehát a hülye rögeszmés turbómagyar gyűlöletcsoportok magukat emésztik fel előbb utóbb ez törvényszerű.

„Egy elsőrendű intelligencia mércéje az, hogy legyen képes két ellentétes gondolatot, elképzelést hordozni a tudatában egyidejűleg, és ezzel együtt legyen működőképes.”. F. Scott Fitzgerald
Valójában mindenki hordoz magában rengeteg, egymással ellentétes elképzelést, és ha kevésbé rugalmas a gondolkodása, ezeket nem képes egyidejűleg látni. Itt a gyógyuláshoz fontos mindkét gondolat észrevétele.

Kritikai gondolkodást a turbók soha nem alkalmazzák a mítoszokra viszont a tudományra mindig, ebből is látszik, hogy fanatikus viselkedésük érzelmi bázison alapszik sohasem értelmin.

A fekete fehér jó rossz ketrecbe szorítanak mindent magyar nem magyar nem ellenség ellenség. Borzasztóan primitív logika, ami nem kerül energiaráfordításba egyszerűsíti a világot és az álhíroldalak ezt használják ki.

Aztán itt van még az igazam van szindróma, a turbómagyar összeesküvés elméletek és kitalált mítoszok, valamint a facebook veszekedéseik fűtőanyaga.

https://www.youtube.com/watch?v=DOcKzWuifn8 – Márai: azokról, akiknek igazuk van.

https://www.youtube.com/watch?v=wHx9VoVPLNg – Besenyő Pista bácsi: mindig igazam van!


 

„Az összeesküvés-elméletek esetében a tét tehát nem egyszerűen episztemológiai kérdés, nem tudományelméleti vagy módszertani vita az igazság megismeréséről, megismerhetőségéről, az állítások helyességéről vagy tévességéről, hanem egy MITIKUS DRÁMA: a jó és a rossz erői között zajló kozmikus küzdelem leképezése. A saját kiválasztott összeesküvés-elbeszéléseinkre vonatkoztatva: minden látszat ellenére, a vita tárgya nem a finnugor, vagy a szkíta-hun, vagy sumér származás megközelítéseinek tudományos módszertani helyessége, hanem – azon túl, hogy érzelmi-morális kérdés – mindenekfölött az igaz magyarok és az elnyomó ellenséges hatalmak meg idegenszívű nemzetáruló szolgáik közötti elkeseredett küzdelem.” - részlet az Alternatív világképek című könyvből. 

a turbómagyarok más véleményét se tűrnek el, ami nem az övék, nemhogy a sajátjukkal szemben megfogalmazott kritikát egy értelmiségitől! ezért nincsen humorérzékük sem! erkölcsi jajveszékelésbe kezdenek egy vicctől. nem tudnak magukon se nevetni pedig a humor az intelligens emberek tulajdonsága, amin sokszor kinevetik saját magukat. a turbók viszont bunkón és agresszívan befeszülve élik mindennapjaikat.

Az idézetben leírt okok miatt képtelenség értelmes és érdemi vitát folytatni a turbómagyarokkal. Sem érv, sem bizonyíték nem töri fel a vakhit kemény páncélját. A felvilágosodás pedig megtörtént már pár éve, de sok honfitársunk a szakrális jelképbuzi mágikus-misztikus világképben (ez az óvodás vagy kisiskoláskor) és a feudalizmusban tobzódik, sajnos hű jobbágytudattal.

A másik gebasz a nemzethez való tartozás, mint a csoporttudat abszolutizálása! A kamaszkor előtti fázisban ragadás etnocentrikusság, mindenáron betanult szerepek stb. Ezzel nem is lenne baj, ha nem az áltörténelemmel és álnemzetiséggel azonosulnának. Ha sikerülne a racionális felnőtt kritikai gondolkodásra képes szintre felkapaszkodni, eltűnne az összeesküvés-elmélet mint jelenség.

Érdekes, hogy felnőtt, keresőképes, családfenntartó emberek is olyan gügyeségekkel hülyíthetők, mint egy ovis. Sokszor gondolkodom, hogy lehet ez? Ha a főnöke pl. nem konteóhívő kirúgatná magát azért, hogy bizonyítsa mindenáron, hogy a sumerek magyarok voltak? :) Aligha!

Vannak esetek amikor nem is kisiskolás kor szintjén van leragadva a turbómagyar hanem az óvodáskor szintjén. Többek közt ezért is tértem ki a pszichológiai jellemzéskor a poszt elején erre az életszakaszra is. Hogy hogyan is működik egy mágikus-mitikus történelemszemlélet jól szemlélteti egy korábbi írásom:

Talán a legjobb példa a felnőttkorban a mágikus gondolkodásra Samu az előember, aki 350 ezer évvel ezelőtt élt. 1965-ben fedezték fel Vértesszőlősön tehát Magyarország területén magyar régész által lett felfedezve persze hogy magyar nevet kapott a lelet. Nem John lett nem Vlagyimir, hanem Samu.

Hogy értelmezi ezt egy mágikus óvodás szinten megrekedt internettörténész aki jobbesetben kettes alával érettségizett történelemből? A magyarok már 350 ezer éve a Kárpát-medencében vannak és a világ legősibb népe vagyunk! Hiszen Samunak hívták az előembert, akit itt találtak!!! :D Képtelen felfogni, hogy a régész adott nevet egy olyan régiidőkbeli csontmaradványnak amikor még népek vagy nemzetek sem léteztek. Nincs aza történelmi, nyelvészeti tény, amit a mágikus gondolkodás fantáziájával ne lehetne 2 perc alatt egy óvodás mese és fantáziavilágához igazítani. Így keletkeznek a modernkori mesék. Tömegek forgatják ki és torzítják el hamisítják vagy írják felül az objektív tudományos valóságot mert a bennük tomboló ovis mágikus gondolkodása ezt kívánja tőlük. Tulajdonképpen az összeesküvés-elméletek és a fantaszta spirituális történelem modernkori mítoszok felnőtt testben élő gyermekek kielégítésére szolgálnak. A baj akkor kezdődik amikor ezt az óriási hazugsághalmazt személyes identitásként kezdik értelmezni! És agresszív vehemenciával védeni! Egy képzeletbeli mesevilágot!!! Szóval vannak bajok! A történetmesélés amikor identitásképző őrületté válik felnőttkorban. Nem oviskorban, oviskorban ez természetes! Az a nem természetes, ha valaki nem nő fel és nem akarja tudomásul venni a valóságot!

És hiába magyarázza neki a tudós nem érti meg, egy gyereknek hiába magyarázod, hogy attól, hogy a fejed bedugod a paplan alá a tested többi része kilátszik és látnak téged. Nem érti meg az ovis. Ő csak kizárólag saját nézőpontjából tudja szemlélni a világot az pedig a paplan alatti sötét. Ott senki nincs mivel nem lát senkit.

Na most el tudjuk képzelni, hogy egy 50 vagy 70 éves testben élő ember az óvodás mágikus gondolkodás szellemi szintjével viszonyul mindenhez, amiről gyakorlatilag semmit nem tud. Nyelvészet, történelem, génkutatás stb. Emeletes marhaságokat hord össze ezen tudományterületek „újraírásával” mert az óvodás szellemi szintje szerint márpedig nem úgy van ahogy a hivatalos tudomány mondja. Az ovis is az apja kezéről azt hiszi, hogy csak a hintát meglökni tudja onnantól kezdve haragszik a kézre miután megkapta tőle az első taslit. Na így vannak az internettörténészek is a hivatalos cáfolatokkal, amiket a tudós társadalom kénytelen az ovis történésznyelvészek és mindentudorok miatt kiadni az idióta elméleteik miatt.

Például egy villanyszerelőnek nem tudod bemesélni, hogy nem kell áramtalanítani a helyiséget mert az őrangyala energiapajzsot húzott fel köré, amitől az aurája olyan ellenálló lett, hogy az elektromos áram nem hat a szervezetére. Nem fogja elhinni mert az életét kockáztatná a mágikus hiedelemrendszerével. Viszont ugyanez a villanyszerelő készséggel elhiszi, hogy a magyarok ősei a Szíriuszról érkeztek űrhajóval a Kárpáthazába és a zsidófajta gyíklények ellen harcolunk már többe ezer éve a fény nevében. Miért hiszi ezt el? Mert nem függ tőle az élete így az óvodás fantáziavilága szabadon kiélheti magát a fantaszta történelem néven.

Hisz a történelem csupán a képzeletünkben él, leszámítva a régészeti leleteket, de amellé olyan fantáziavilágot húzunk fel amilyet csak akarunk. Az ovis képzeletet nem zavarja semmi. Viszont ugyanezen villanyszerelő vérigsértődik ha megkérdőjelezed a villanyszerelői szakértelmét, hogy ő a történésznek a nyelvésznek meg a biológusnak nem hisz, persze az rendben van primitív erkölcsi és világnézeti rendszerében.

A felnőtt testben élő mágikus gondolkodással rendelkező emberek agresszíven viselkednek a tudománnyal szemben mert fenyegetve érzik képzeletbirodalmukat, nem igazán kedvelik a tények és a valóság világát, hisz sok esetben paranoid személyiségzavarral is küzdenek és rögeszmésen meg vannak győződve, hogy amit nem értenek, az el akarja őket pusztítani vagy be akarja őket csapni. Sajnos szellemileg nem mentek végig a felnőtté válás szakaszán úgy, hogy akár tudományos végzettségük van vagy stabil állásuk kiegyensúlyozott egzisztenciájuk, népes családjuk. De a szellemi tevékenységük mégis blokk alatt van egy óriási területen.


 


 

14. A turbómagyarok erkölcse, illetve erkölcstelensége

 

A turbómagyarok az utolsó falat kenyerüket is odaadnák a másik magyar embernek. Amíg a másik ugyanazt hiszi a világról, mint ők! Amikor kiderül, hogy nem, a fene nagy testvéri szeretetből pokoli gyűlölet válik! Vagyis az erkölcs csak és kizárólag a saját csoporttudatukon belül működik, ami vagy aki a csoporton kívül van azt megvetik, lenézik, ellenségesen viszonyulnak hozzá, esetleg semleges érdektelenségbe fordulnak, ami inkább hideg közöny. Nos ez nagyon szűk korlátok közé szorítja az erkölcsüket. És természetesen egy magasabb egyetemes emberi szempontból nézve erkölcstelennek, illetve primitívnek hat. Ugyanis a turbók nagyívbe lesajnálják, ami a nem magyarhoz köthető, ott hirtelen elpárolog a fene nagy barátságuk és segítőkészségük. Nem tudnak mit kezdeni a másik fajta ember is ember című gondolattal. Hogy annak is baja lehet, éhes, fázik, szenved vagy elnyomott valami nagyhatalom által. Igazából hidegen hagyja. Ugyanígy vannak az egyetemes emberi értékékkel is mint egy másik nemzet tagjaival. Már hátsó szándékot és átverést feltételeznek, ha valaki az egész emberiség egyetemes értékeiről beszél, mert attól félnek, hogy aki ilyenekről dumál az titkon őket akarja megtámadni és efféle maszlaggal akarja gyengíteni összetartozás tudatukat. Persze ez abszolút paranoid hozzáállás. Egyszerűen nem éri fel ésszel, illetve inkább szívvel az emberiséget meghaladó erkölcsöt. Ez még nem is lenne baj mert nem képes átfogóan együttérzést mutatni szellemi és etikai mércéje alacsony szintje miatt, ez természetes egy 6-12 éves korban leledző állapotnak. De, amikor direkt másokat vádol erkölcstelenséggel és kitalál sztorikat, hogy más népek milyen ganék, főleg úgy, hogy életében külföldön nem járt és külföldi ismerősei sincsenek, nos ott már problémáról beszélhetünk az erkölcsükben. Ott teljesen felesleges és agresszív soviniszta indulatok vezérlik a turbómagyart. ami már több mint erkölcstelen. aljas inkább!

Vagyis az erkölcsük a mi csak jók lehetünk a többiek meg csak rosszak mondatba sűríthető. Illetve mi soha nem lehetünk rosszak, a többiek meg csak akkor képzelhetőek el kicsit jónak, ha velünk vannak, kiegészítéssel egészíthető ki.

És ezt minden életterületre kivetítik. de az, hogy ez miért igazságtalan azt nem tudják felfogni! mert értelmi szintjük nem elég fejlett hozzá. ezért kezdtem az írást a pszichológiai tényezőkkel, amik a turbók 6-12- éves korukban tombolnak. csak onnan nézve érhető miért ilyen primitív az erkölcsük és a világfelfogásuk.

Az erkölcsi világnézetüket a kettős mérce jelensége hatja át - https://hu.wikipedia.org/wiki/Kett%C5%91s_m%C3%A9rce – vagyis a nekem szabad neked nem című történet újra és újra minden témában való lejátszása. a turbólogika alapján mi eredeztethetjük magunkat a hun birodalomtól, de a románok magukat nem a római birodalomtól. Ez gyerekesen bárgyú okfejtés. Miért nem eredeztethetik ők és mi miért igen? Csak!

Nincs apelláta, amit szabad Jupiternek nem szabad az ökörnek, bagoly mondja verébnek című logika.

Honnan ered ez a primitív gondolkodás? Hát az ovis korba is visszanyúlik, amikor az ovis vesztésre áll egy játékban önkényesen megváltoztatja a szabályokat mert nem tud veszíteni, a másik eredete pedig a kisiskoláskor tekintélyelve és a csoporttudathoz mindenáron ragaszkodás. Ez pedig az apámnak igaza van mert olyan taslit kever le nekem amekkorát akar című igaza van mert ő az erősebb és kész történeten alapszik. A tekintélyelvnek mindig igaza van akkor is ha nincs! Hiába jogosulatlan a pofon, ha a tekintélyelvű szülő adja akkor jogos. Hiába nincs bizonyíték arra, amit a turbómagyar elméletek állítanak, de mivel az én csoportomhoz tartozik a gondolkodásuk fittyet hányok az igazságtalanságra és akkor is őket pártolom. Siralmas hozzáállás egy felnőtt embertől.

Érdekes, hogy a számítógépgép ördögi, de azon keresztül beszélnek! :D kereskedelem ellensége a turbóknak meg a gépek de jó a kínai laptopon erről átkozódni a facebookon igaz?

itt eltűnik az erkölcs! Ellentmondás jön létre! Amihez nem értenek sátánozással kiátkozzák ilyen a szex is. Prűdök és Szűzmáriázók, erkölcscsőszök és jönnek a magasztos fennkölt dumával a szexről, ebből is látszik, hogy vagy nem gyakorolták még soha, vagy ha igen azt is pocsékul csinálták. A humor és a szex nem sátáni dolgok. A vallási szájösszeszorított szemöldökösszevonós szigorúságfelügyelő erkölcscsőszök hiszik ezt. Akiknek akkor van orgazmusuk amikor valakit a földdel tesznek egyenlővé erkölcsi kioktatás néven. https://alternativtortenelem.eoldal.hu/cikkek/spiritualitas/11.szex-es-spiritualitas--gyakorlatokkal-.html

Aki nagyon az erkölcsre tereli a szót az a hozzánemértés gyanújába keveredik sokszor, és ezzel leplezi

Akármelyik területére nézünk az életnek az együgyű leegyszerűsítés jó meg rossz fekete fehér tompa tudatú személete mételyez mindent a turbóvilágképben. Képtelen elfogadni, hogy egy dolog lehet jó és rossz is egyszerre.

Jó és gonosz harca számára a világ, ahol ő és haverjai a jó csapat természetesen mivel sem ostobaságukra, sem erkölcstelenségükre nem látnak rá így ők az élet császárai, mindenki más gonosz és hazaáruló! Bizonyos tanítók követői is külön játszanak, mint az ovisok 3 sofőr vezeti egyszerre a buszt egy ovis játékban, mert mindenki sofőr akar lenni. vagyis még a kisiskolás kornál is lejjebb süllyednek. a rendezvényeiken nem egységes tudatosság van a turbók közt, hanem feldarabolódnak és elemekre esnek mert nem értenek egymással szót és erkölcsileg megvetik a másikat, olyan mértékben rendeződnek alá a mi jók ők rosszak vastörvénynek, ami a fejükbe tombol. Közbe az összes szétbomlott „törzs” a magyarság egységéről és összetartásáról prédikál :D közben ők maguk a társadalmi szerveződés negatív mintapéldányai. Kész röhej, illetve szomorú igazából. Látni azt, hogy ami ellen papolnak annak ők maguk az okai. Nárcisztikus okoskodó műsámánok gyülekezete kongó fejjel. Ez a szomorú igazság! Egyedül az tartja össze őket, hogy szubkultúraként tudják definiálni magukat a többségi társadalom ellenében, ha ez nem lenne még a maradék gyűlésük is feloszlana! Intelligenciahányadosukból fakadóan ez még hosszú évtizedekig így is marad amíg szintet lépnek.


 

15. A turbómagyarok és a tudomány

A jóindulatú hazafias gondolkodás elkövetett 2 vezérhibát a rendszerváltás után. Amit azóta sem sikerült helyrehozzon! És ez megágyazott a tudományellenes turbómagyar elméleteknek

Megint a különbségtételek képességének a hiánya a banánhéj, amin el lehet vágódni akárcsak a patriotizmus és az ultranacionalizmus között ahogy az elején írtam.

Tehát az 1. vezérhiba minden MTA történészt, nyelvészt stb. kutatót, akinek a nemzeti identitástudathoz a szakterületéből kifolyólag köze volt kommunista hazaárulónak bélyegeztek! Nos ez természetesen nem volt igaz! A párt természetesen a fő pozíciókba azokat ültette, akik féken tartották és elnyomták a nemzeti érzelmeket, DE nem minden tudós csinálta ezt! Ez kb. olyan kijelentés lenne, hogy aki az elmúlt rendszerben volt munkaképes felnőtt az mind komcsi volt. Baromság! Abba a rendszerbe született akkor bele és alkalmazkodott amennyire lehetett különben vitték! Egy szűk csoport volt velejéig romlott és nemzetellenes a tudományos életben is! Az 1. vezérhiba tovább folytatása, hogy a mai napig azt hiszik a turbómagyarok, hogy komcsik ülnek az MTA-ban! 30 évvel a rendszerváltás után! Természetesen ez sem igaz, egyrészt azért, mert aki vezető professzor volt, meghalt azóta, másrészt azért, mert egy tisztulási fiatalodási folyamat ment végbe MTA-n belül a rendszerváltás óta, akik hazafiak hazájukat szerető tudósok! Persze ezt nem hiszik el a turbómagyarok mert nem illeszkedik a világképükbe, aminek a pszichológiai okait a poszt elején kifejtettem!

A 2. vezérhiba, amit a nemzeti érzelműek elkövettek a történelmi világlátásuk során az, hogy akik hazajöttek 1990 után magyarok készpénznek vették a kutatásaikat és személyüket! az üldözött, kirekesztett mártírtudat hitelessé tette őket! közbe még a budi kulcsa se volt rájuk bízva külföldi „pályafutásuk” során akkora „szakemberek” voltak!

Rengeteg senkiházi kókler kalandor osztotta itt az igét amikor hazajött nagy nemzeti hősnek állítván be magát, aki külföldön semmiféle sikert nem ért el és nem volt nemzetközileg elismert kutató, viszont kihasználva azt a nemzeti nagyságra való éhséget, amit a rendszerváltás után éreztek a magyarok sztárrá varázsolta magát a naiv közönség előtt! A jelszó itt az volt: külföldről hazatért, vagyis nem komcsi, vagyis csak igazat mond! NEM! Hazudott sok, mint a vízfolyás! És a mai napig veszik a könyveiket, mint a cukrot mert tovább hazudta és gyártotta a dicső múltat, amit a közönség habzószájjal követelt. Ha már kapitalizmus lett kielégítette a piaci igényeket. Természetesen itt is voltak kivételek és igaz becsületes hazáját tényleg szerető visszatérők is voltak. Ezért nincs fekete és fehér csupán. De mivel a fekete fehér igaz hamis jó rossz gondolkodás fűti azt a fékevesztett indulatot ezért a szürkét hanyagul figyelembe se veszi a gyűlölködni vágyó, mert kifogyna a gyűlöletet tápláló filozófiából, és utálkozás nélkül mit is érne hitvány élete?

Értelmes hazaszeretet érzelmes helyett. Ez kéne! Ezt a szellemi és erkölcsi szintugrást kéne meglépnie a magyarnak! Mert baromi jó dolog könnyes szemmel szeretni egymást meg a hazát, de ha üres a fej úgy ez semmit sem ér! Az még rosszabb, hogy nem is tudják értelmezni az értelmes hazaszeretetet! Képtelenek felfogni, hogy a tudósok szeretik a hazájukat! Attól, hogy nem hőbörögve hisztériás rohamok közepette és vért kívánva fejezik ki a hazafiságukat, hanem egy tudományos nyelvezettel, attól még ugyanolyan jó magyarok! De ezt a turbómagyar butasága és érzelmi túlfűtöttsége miatt már hazaárulásnak minősíti! Ezért katasztrofális a világlátásuk! Óriási mértékben torzítják a valóságot!

Ez a szegény hazafias prolirétegekenek tudománygyűlölete olyan mintha a kezemmel orrba verném magam. A saját testemet támadom meg a saját testemmel. Miért? A turbómagyarokkal elhitették azt, hogy aki értelmesebb náluk az ellenség! Ne tiszteld az okosabbat, hanem szánd és gyűlöld! Ez elképesztő barbár viselkedés! A kezemet az orrom ellen hangolom és ripityáratöröm. Hú de jó ötlet ez igen! Megtagadom az egyik testrészemet! Fellázadok ellene! Ez már majdnem olyan, mint a rák! Csak ez a társadalomban! Az iskolázatlan érzelmileg túlfűtött istenadta nép fellázad a saját értelmisége ellen, mert a propaganda ezt parancsolta! Könnyű is! Kiélheti egy teljes mértékben ártatlan és nem agresszív rétegen a proli hajlamait. Miért nem a pékeken vagy a postásokon éli ki? Azért, mert annak a munkájának látja az eredményét, viszont az értelmiséginek nem látja mert foghatatlan, vagyis ismeretlen amíg ki nem nyit egy könyvét, (arra nagyon vigyáz, hogy ne nyisson ki, mintha az élete múlna rajta) az ismeretlen pedig támadható mert veszélyes! Amikor a tudomány a művészet és egyéb lélekfinomító dolgok luxusnak és pazarló burzsoá úri huncutságnak és ellenségesnek minősülnek egy nép szemében az a biztos jele annak, hogy az a nép visszazuhan a barbárságba és szakadék felé rohan! Nem kell ide még összeesküvő háttérhatalom sem, pusztán egy nagyon buta felheccelt csürhetömeg, aki olyannyira buta, hogy eme elhülyülésére még büszke is! És felébredett megvilágosodásnak tartja számon vállon veregetve magát!

Nem is értik a tudomány működését nem is ismerik, nem is akarják megismerni ezért gyűlölik. Időjárásjelentést is lehet gyűlölni, de attól még lefagy a tököm holnap, mert azt hittem olyan jó idő lesz, mint ma volt és utálatból nem néztem a jelentést. Na kábé ekkor haszonkulccsal rendelkezik a tudománygyűlölet. Se haszna se értelme.

Az intézményesült tudás az maga a sátán. Valahogy magyarázni kell a hülyeséget. Csúnyát mondok az okosabbakra nálam és már el is van intézve. Pont, mint egy ovis. :D

Az hiú ábránd a turbók részéről, hogy a tudomány lebutul a vallási mítoszok szintjére lehet visszafele hülyülni mindig, de azért ennyire nem. A tudomány utoléri a spiritualitást, mert a láthatatlan világból egyre többet és jobban a láthatóban hasznosít, felfedez. A turbók a mítoszaikról álmodoznak, de a tudósok valóban rájönnek fantasztikus és új dolgokra. Ezért hülyék a turbók mert ellenzik a tudóst pedig ő csinál valóságot a láthatatlanból. A turbók meg gyűlölködve álmodoznak semmitevésre kárhoztatva.

A turbók mítoszai kártyavár erősségűek, de a tudomány bizonyítékai biztos alappal rendelkeznek.

A turbó intellektuálisan nem éri el azt a szintet, hogy az internetet használja. Sem erkölcsileg. Miért? Azért, mert a gyereknek sem szabadna internetet adni a kezébe úgymond. Mert nem érett meg rá, és egy internethasználati teszten, ami a kognitív és érzelmi képességeket mérné azt kell mondani, hogy sajnos egy turbómagyar nem menne át! Amikor egy turbómagyar internetezik az olyan, mint az elefánt a porcelánboltban. Lehet, hogy befér, de óriási kárt csinál. Egy gyerek mindent elhisz akárcsak egy ovis-kisiskolás szinten lévő turbómagyar! Értjük a súlyát ennek? Még a nethasználat is indokolatlan egy turbómagyar számára! Nemhogy ítélkezzen a nála százszor értelmesebb tudomány állításaival szemben! Tehát itt óriási szakadék tátong a valós képességek meg a képzelt képességek között a turbómagyarnál! Még a közeget sem éri fel ésszel, amin keresztül szidja a tudományt. Ez itt az óriási probléma! Az internet felelőtlen szabadságvággyal ruházza fel a nemzeti prolit. És elhiszi magáról, hogy ebben a mesterséges közegben mindenható és mindentudóvá válik. De nem! Ugyanolyan műveletlen, mint amikor feszeng egy nála műveltebb környezetben a való életben. Az interneten ez a feszengés felszabadul és kiélheti garázdálkodását és mániákus mindent jobban tudok nagy arcát. Ha lebukik akkor sem kell aggódni jöhet az anyázás és a lehurrogása a vitapartnernek, mert elkövette azt a bűnt, hogy mindenki előtt bizonyította a turbó hozzá nem értését. És mint ha mi sem történt volna ugyanúgy a YouTube videókon okosodik meg álhíroldalak szennytartalmain ez az egyetlen, ami szellemi nívójának megfelel és emiatt örül! :D és újra csatába megy a diplomás ellen minden nap újra és újra. Még csak el sem gondolkodik magán. A hülyegyerek megszerezte az olcsójátékot magának. Még csak a lehetőségét is kizárja, hogy rádöbbentse valami vagy valaki, hogy micsoda szakadék van a között az intellektuális szint, ahova ő képzeli magát és a valóságban levő elmemutatvány között, ami reálisan mutatja mentális állapotát. Ezért alakul ki az a viselkedési stílus, hogy kikéri magának, ha egy diplomás lehülyézi mert már szavak nincsenek a turbó agyatlan baromságaira. A turbók tényleg elhiszik ostoba gőgjükben, hogy értékes tudás birtokában vannak! Há mer az interneten óvastam meg láttam! Az nem hazudik, mint az emtéjá!!! Na most egy ilyen emberrel mit lehet kezdeni egy idő után amikor szépen vagy csúnyán bizonyítékokkal el lett mondva neki, hogy semmi nem úgy van ahogy ő fanatikusan hiszi? Egy dolgot lehet csinálni kiröhögni! Amit persze szintén zokon vesz, de ez mán tényleg végképp az ő baja!

Annyi időt, amit álhírolvasással töltöttek a turbók simán ledoktorálhattak volna és gond nélkül szakmailag cáfolhatnák a szemét tudósok hazug állításait. Nosza rajta tessék ledoktorálni!

Az értelmiség békés emberekből áll azér nem basszák le a turbókat amíg nem muszáj.

A turbómagyar kommentekbe amikor egy diplomás történésszel vitáznak mindig hisztérikus nemzetközpontú bizonyíthatnék tombol bennük, de mindig pofára eséssel végződik, és sose tanulnak belőle újra és újra írnak.

Magyar ismereterjesztő könyvkiadás összeomlása volt az egyik okozója a turbóvilágnézet kibomlásának. Az egyik fő baj, hogy a tudomány elszakadt a néptől úgymond, és a nép ellenségeskedve fogadta, hogy nincsen jól elmagyarázva neki az, amit szeretne tudni és érdekelné, és ezért elkezdte saját magának magyarázni, amiről fogalma nem volt így jött létre az álhíroldalak tömkelege

A tudomány hibája, hogy nincs közérthető nyelven történelem! Szakmai nyelven vannak írások, amiket a turbómagyarok nem értenek! Sajnos nem terjed odáig az eszük, hogy történettudományi szaknyelven úgy olvassanak, hogy azt meg is értsék és el tudják helyezni nemzeti identitásukba, de ez nem a turbómagyarok hibája, hanem a történészeké! Már észlelték a problémát és vannak egyszerű nyelvezettel megírt kiadványok, amikkel egy nem diplomás ember is tud azonosulni és megérteni mindenféle gyanakvó paranoia nélkül a hivatalos magyar és világtörténelmet!

 

https://laszlovszkyandras.blog.hu/ - Laszlovszky András jó példával jár elöl nagyon sok történelmi és nyelvészeti kérdés értelmes elmagyarázásában. Persze a turbók ezt nem becsülik, hanem szidják, de mégis ez az útja ezzel a szubkultúrával való szót értésnek.

http://arpad.btk.mta.hu/kiadvanyaink.html - itt is remek kiadványokat lehet olvasni akár a turbóknak is. Ami sok mindent szépen elmagyaráz a magyar történelemből.

Az ilyen akciókkal teljesen okafogyottá válna a turbók gyűlölete a tudománnyal szemben!

Tudósok szaknyelve=igazság eltitkolása. Bonyolult, nem érti a turbómagyar ezért az csak hazug lehet és félrevezető. Pedig nem! A tudósoknak meg kell lépniük azt a lépést, hogy érthető formában közöljék a kutatásaikat és így az égvilágon semmiféle alternatív tudományokra nem lenne igény az interneten.

De sok turbót nem a történelmi igazság érdekli, hanem a hivatalos tagadása. Nem is értik miért nincs közük a történelemhez! Olyan buták, hogy meg se értik miért csinálják ezt a dicső magyar múltgyártást! Sakkmatt felhatalmazza a butaságuk őket az agresszióra és az agresszív kiélés a lényeg nem az értelem meg hogy rájöjjenek a nagy történelmi miértekre meg hogyanokra. Balhé a mítoszokért mert kell egy alibi, hogy utálhassam a másik magyart! Ez itt a lényeg! Nem a történelem irátni érdeklődés vagy szeretet!

Hogy a tudomány nyitott és helyt ad a bizonyítottnak az nem jelenti azt, hogy tudománytalan bizonyítatlan képzelgéseim óbégatására változik a tudomány ez gyermeki naiv bugyuta elképzelés nárcisztikus személyiségzavar a világ közepe vagyok a gondolkodásom is a hazám nyelvem minden miattam értem történik van egy elméletem, aminek semmilyen bizonyítéka nincs majd a tudomány a kedvemért megváltozik mi? :D Attól, hogy van egy hely az interneten, ahova leírhatod a véleményed annak a kedvéért a tudomány nem fog megváltozni, még ha ezerszer írod is le.

A szélessávú internet segítségével mindenki szobatudós lehet! Nem kell vizsgázni, nincs számonkérés, nincsenek tanárok, önmaga számára lehet a világ közepe az internetes nemzeti proli mindenhez értve! Címzetes mindentudónak fantáziálja magát mélysötét butaságában és ha valaki szóvá teszi, hogy semmihez sem ért, mint az internetezés előtti korszakában, akkor megsértődve anyázik.

Tessék ledoktorálni! Senki nem tiltja! És már hivatalosan is lehet bombázni a tudósokat, csakhogy az érettségi is nehezen ment turbóéknak. A kerülőszöveg: nem alacsonyodom le a tudomány aljas hazaáruló szintjére! Valóság: nem merem bevallani, hogy buta vagyok ahhoz, hogy elvégezzek egy szakot az egyetemen!

A tudós meghaladta a mítoszszintet de a turbó nem érte el és nem haladta meg a tudomány szintet a tudós könnyedén tud hazafi lenni a turbó sehogy se gondolkodó lenni.

A tudósok már meghaladták a mesék szintjét, de a turbók nem érték el a tudomány szintjét.


 

16. A turbómagyarok facebook hozzászólásai és az a mögött megbúvó és mozgató lelki háttér

https://zanza.tv/magyar-nyelv/retorika/kulturalt-vita- a vita fogalma, tulajdonságai, fajtái. egy turbómagyarral nem lehet vitázni, hisz nem bizonyítékokkal támasztja alá mondanivalóját, hanem személyes feltüzelt érzelmi lángokádásaival. Eleve a tudomány álláspontján kívüli mítoszokat nem lehet azonos érvekként elfogadni a tudományos tényekkel szemben. Már itt megbukik a vita esélye. Jön a személyeskedés és a veszekedés, amit a turbók alig várnak, hisz ez motiválja őket

Na hát az egy külön művészet, amit ott csinálnak :D

https://m.blog.hu/bo/bolcslazado/image/turboszotar.jpg - a turbómagyarok fejében kb. ez a 7 dolog max. 10 dolog vagy téma forog. Mivel csak ennyi a véleményük, amiket betanítottak nekik az „élet iskolájában” ezért mindig odalyukadnak ki, hogy ezekről a dolgokról leordítva a nem egyetértő tudós fejét „beszélgessenek” a facebookon” :D mivel máshoz nemigen értenek. Amúgy nagyon aranyosan próbálják körbe-lőni a témát és szinte már tapintható feszültséget teremtve várják a pillanatot amikor kiömölhet belőlük a fejükbe programozott vélemény, amit ez a zseniális szótár írásba öntött :D

Facebook a mindenhez értés mámoros kiélése a neten azért jó a turbónak mert szabadon megteheti mert a többi is olyan hülye hogy nem kéri számon, hogy baromságot mondott. Így örül egymásnak egy csomó hülye a facebook csoportokban :D kivéve amikor egy értelmiségi csoportra bukkan ott nem érzi jól magát mert számonkérik és gyorsan elszelel.

A turbómagyarok nyelvi fordulatai

Semmi sem az aminek látszik, minden mindennel összefügg, kapcsolatban áll, semmi sem véletlen, ez egy jel, az idő közeleg, a felemelkedés megkezdődött, a világ magasabb frekvencián rezeg, ugye megmondtam, nem lehet megbízni senkiben, nekünk estek, tudatosan irtanak, beépültek, kimutatta a foga fehérjét, most lelepleződött, lebukott, na itt vége a játszmának, elhallgatják, tudom, amit tudok, titkolják, figyeljétek a jeleket, a vég közeleg, ez nem véletlen, ébredj magyar, meddig tűrjük még, az MTA hallgat, megfigyelnek, stb. Kifejezések, ami a szóhasználatukhoz tartozik. Persze az égvilágon semmi nem történik, csak a fejükben lévő paranoia mondatja ezeket a drámai mondatokat nagy színpadias érzelmekkel előadva. Komolyan kész röhej :D és ezeket puffogtatják már lassan évtizedek óta! És abszolút nem tűnik fel nekik, hogy köze nincs a valóságnak ezen drámai kifejezéseikhez. Olyan mintha álmukban beszélnének :D


 

Szóval a tudóssal való beszélgetésekben megjelenik egy ellenvélemény, hogy miért nem úgy van ahogy ő a turbó elképzeli és rögeszmésen hiszi. Erre mindenféle 2 órás videókkal és különböző könyvcímekkel bombázza a másikat. Amit egy facebook párbeszéd során képtelenség meghallgatni és elolvasni természetesen tehát se a videónak se a könyvajánlásnak nincs értelme. El kéne mondja mi van benne, de még az se megy a turbónak.

Szóval a párbeszédben az értelmiségi bizonyítható érveket sorol fel a turbómagyar pedig kedvenc turbószerzőit, akik nem tudományos alapon írták meg fantázia elméletüket a témában.

Itt véget is érhetne az értelmiségi és a turbómagyar párbeszéd egy témáról mert ezután csak elbeszélnek egymás mellett ugyanis nem egy párbeszéd szabályai közt folytatnak szakmai vitát egy témáról, hanem az egyik tudományos módszerekkel bizonyított infót közvetít a másik egy mítoszt.

Teljesen felesleges és meddő az ezutáni vita.

Na de lássuk mi történik ezután :D

A turbómagyar nem azért beszélget, hogy vitázzon, hanem hogy alázzon! mivel nincs vitakultúrája csak elbőgi magát, mint egy barom a pusztába ezért nem feszélyezik a közösségi kommunikáció alapelvei :D ne beszélj csúnyán, ne gyűlölködj, ne minősíts és személyeskedj, maradj a témánál stb. Ezekre nagyívbe szarik a parasztja! Ő vért kíván és elkezd hazaárulózni, lehordani a másikat mindennek, felháborodik, számonkér stb. Amikor az értelmiségi erre nem reagál és a témánál maradva bizonyítható tényekre utal forrásokkal egyetemben a turbó érzi, hogy nála értelmesebb emberrel áll szemben, aki tudásfölényével megalázhatja ezért elkezd személyeskedni, kötekedni, gúnyolódni, kiálhatatlanná válni, kioktatni erkölcsileg. Az értelmiségi ezt nem bírja cérnával és odamond neki egy erőset vagy lehülyézi! Erre a turbó megsértődik! És elkezdi a sodrából kihozott értelmiségit azokkal a módszerekkel vádolni, amikkel kb. 5 perccel ezelőtt ő okádott az értelmiségire. Majd végső megoldásként tiltja az értelmiségit és szidalmakkal teli hazaárulózását folytatja a többi turbó lájközönjei közepette.

Szinte mindegyik így vagy ehhez nagyon hasonló viselkedést produkál a beszélgetésekben.

Miért csinálják ezt és így? Ilyen egyenember tömegemberként kiszámítható módon?

Nos hát ez a személyiségzavaruk miatt van és az énvédelmi mechanizmusaik miatt ezek mind2 pszichológiai szakkifejezések a linkjeiket és a magyarázatokat itt találják az olvasók
https://alternativtortenelem.eoldal.hu/cikkek/lelektan/3.-az-onvedelem-fortelyai-vagyis-az-elharito-mechanizmusok.html– énvédő mechanizmusok

https://alternativtortenelem.eoldal.hu/cikkek/lelektan/5.-hangok-a-fejedben-2-a-szemelyisegzavarok.html- személyiségzavarok

A paranoiás ember nem bízik senkiben őt nem lehet megdumálni arról hogy az MTA álláspontja nem a magyarság ellen hanem a magyarságért van, de mivel tudományos alapokon nyugszik ezért a mítoszokat a helyükön kezeli és nem azok alapján alakítja ki az álláspontját hanem az objektivitás vezérli a tudományt és a bizonyítékok, de ezt egy paranoiás turbómagyar nem hiszi hisz neki az az újmitológia dübörög nagy magyar lelkébe hogy a gonosz zsidó gyíklények uralják az akadémiát és a magyaroknak elveszik a valós múltját. Egy ilyen beteg embernek magyarázhatsz akármit a személyiségzavartól nem lehet szót érteni vele

Az énvédelmi mechanizmus pedig a projekció és a projektív identifikáció nagyrészt persze rengeteg van, amivel védik sebzett és beteg egójukat a turbómagyarok de ezt mindig alkalmazzák a facebookos veszekedések alkalmával. A turbómagyarok nem sokba nézik magukat önbecsülésük a 0-át verdesi alulról. Ezért kell a gigantikus hazugság a történelemről, hogy mekkora sztárok voltak az őseink mert ez pótolja lelkében az űrt. Mivel valószínűleg sokszor éreztették velük életük során, hogy senkik ezért lépten nyomon úgy alakítják életüket persze tudattalanul, hogy kiprovokálják azt, hogy leszidják semmizzék őket. És azért járnak fel vitatkozni a facebookra mert itt addig lehet provokálni a másik embert amíg megkapja tőlük az adagját. Egyrészt szidja a vitapartnert káromolja, vagyis a saját magába nem elfogadott részeket rávetíti a vitapartnerre másrészt felbosszantja és ott a másikban éli meg a vita során önmaga el nem fogadott részeit. Ez a projekció és a projektív identifikáció nagyon korai énvédő mechanizmusok. Ezek általában nárcisztikus személyiségzavarral és paranoid skizofréniával párosulnak a turbók erősen beteg pszichéjében.

Mivel a trubómagyarok egy erősen felfokozott idegfeszült állapotban vannak, amit lehetne nemzeti hisztériának vagy tömegparanoiának nevezni egyfajta beszűkült tudatállapot, ami transzszerű felfokozott idegbajt okoz náluk a mítoszhipnózisban leleddzenek, ezért nagyon sértődékenyek, bosszúsak és hamar dühbe gurulnak! Dühroham és a másik elpusztítása csak azért, mert ellene mond az ő rögeszmés magyarságtudatának és a fantasztikus őstörténeti elméleteinek. Szomorú de ez már tömeges méreteket ölt tele gyűlölettel.

A turbómagyarok sokszor viselkednek egy rakás szerencsétlenségként vagy fürdőskurvaként, egy önfegyelemre és tartásra képtelen sivalkodós nyafogós hisztériaként, akik állandóan húzzák a pofájukat valamiért fanyalognak és mindennel bajuk van. Abszolút a legrosszabb női tulajdonságokat veszik magukra. Bárcsak a jókat is magukra vennék, de sajnos az nem megy.

Másik fontos energiaszerző játszmájuk a gőgjük! Magaslóról beszélnek az értelmiségihez üres fejjel hisz a felheccel nemzeti proli rettentően fosik, hogy egy nálánál okosabb megalázza ezért ezt igyekszik megelőzni a lekicsinylő hozzáállással.

Valamint fontos fegyverük még az engesztelj ki című személyközi energiarabló játszma, magyarázd el 820-adjára alázattal és kegyeimet keresve pitizz nekem, hogy én is elhiggyem a tudományos kutatások eredményeit. Mert hát én vagyok a felsőbb pozícióba és te nyomorult hazaáruló értelmiségi ki kell nyaljad a seggem és akkor talán nagy kegyesen nem hazaárulózlak le anyázva! Győzz meg! Hallgatlak na mi lesz?! Velem aztán szépen beszélj mert ha nem jaj neked! Mintha a nemzeti hisztériáért, ami benne tombol bármiféle felelősséget kéne vállaljon az értelmiségi mintha ő okozta volna! Megáll az ész! Hát a hülye idegeli fel magát a saját nemlétező hülyeségein! És persze az a vége hogy az összes proligyűlöletét a nála milliószor okosabb és értelmesebb honfitársára okádja. Micsoda kifinomult patkánystratégia nemdebár? Hát igen! Mindenki jó valamiben! :D a büdös lábú lumpenproli parasztivadéka! Vérszemet kap az internet szabad tömegében és hamar kitanulja az okádék viselkedés profi szakmáját! https://www.youtube.com/watch?v=jfunWpHK9Xc – a proli! Már a poszt elején is belinkeltem de sose elég megnézni!

A prolitudaton kívül még egy személyiségrészük ami mozgatja őket ami mindenáron üresfejjel akar kioktatni mindenkit ez nem más mint a gyermeki énjükben lakozó kis professzor - https://alternativtortenelem.eoldal.hu/cikkek/lelektan/4.-hany-hang-van-a-fejedben--es-kik-beszelnek-.html teljes leírása itt található ennek a résznek, szinte mindent elárul hogy működik valójában egy turbómagyar

És a legszomorúbb az egészben az, hogy ezeket az embereket az álhíroldalak és a propaganda a saját tudományos életet folytató honfitársai ellen uszítják! Ingyen és bérmentve vezetnek meg egy egész szubkultúrát, mint az ökröt! Pedig, ha tudnák a turbómagyarok, hogy minek ültek fel! Mekkora gazember átverés áldozatai én biztos vagyok benne, hogy szégyellnék magukat mélységesen a viselkedésükért! Hiszen ők is jó emberek, jót akarnak csak elkeseredettségüket és ostobaságukat aljasul kihasználják és egy gyűlölködő bázist csinálnak belőlük! És mesterségesen fenntartják bennük az intelligencia elleni hadjárat divatba jött felkorbácsolt dühét és uszítják őket saját honfitársaik ellen! Akiket bőszen a pokolra kívánnak és ki akarnak tagadni a nemzetből! És mindezt miért? A színmagyar mítoszokat mesélő álhíroldalak kedvéért!

Aztán itt van a következő turbómódszer, ami lehetetlenné teszi, hogy megértsen valamit!

Beböfög egy egymondatos óriási baromságot, amiben sziklaszilárdan hisz és a vérét adná érte. Ezek ilyen csali mondatok, amiknek a megmagyarázása több oldalt venne igénybe, hogy miért is baromság, amit odaszart a beszélgetésbe, de ezt a turbó kínos magyarázkodásnak véli az értelmiségi részéről és diadalittas kevély gőggel hurrogja le a tisztességes magyarázatot. Ebből is látszik, hogy nem érdekli a válasz csak a játszma, ahol eljátszhatja a győztes hülyét, aki vadmagyar mentalitásával szétrúg egy pár tudós segget! Az ökörbaromállatja! :D de vannak aztán megmondó emberek kik olyan választ gyújtanak alá, hogy hónapokig elveszik a kedvét az ilyenfajta mókától rövid síró-rívó felháborodás után nem is ír többet a lelkemszöttye! :D ugyanis lebuktatták az ócska kis játszmáját. Nos nehogy azt higgyük, hogy ezek az emberek ezt jól megtervezett logika vagy haditerv alapján csinálják. Egész egyszerűen ennyire hülyék. Sajnos nincs mit szépíteni, csoda, hogy a tudós társadalom nem veszi őket komoly vitapartnernek vagy tényezőnek? Ennyi erővel egy tengerimalaccal is meg lehetne vitatni a 2. Világháború logisztikai történetét.

Egyszóval a turbómagyart sose a történelem érdekli amikor a facebookon hülyeségeket kommentel hanem a csoportélmény élteti, hogy eljátssza a primadonnát vagy bonvivánt a hasonlóan értelmes szubkultúrája tagjai előtt vezérszónok szerepben tetszelegve másrészt az energiaszerző játszmák miatt csinálja, amit a nála tanultabb tudós koponyáktól szipkáz el. Szarik ő a történelemre! Neki csupán egy alibi, mint a melldöngető hazaszeretet, ez csupán eszköz meg terep az unalom és az üresség ellen, ami lelkében tátong.

Romantika szentimentalizmus a rákfenéje a dicső magyar áltörténelmi mítoszoknak, mérgezik a tisztánlátást a történelemben és egy olyan kényeskedő agresszív bunkó befordult páncélt növesztenek a turbókban, amik, mint a hagymarétegek léteznek. Ha ellene mondasz egy turbónak akkor kiderül, hogy nem is a történelmi érvelés érdekli, hanem egy súlyos központi ön el nem fogadás a mozgatórugója és arra fedőrétegként rájön az agresszív kötekedő védekező viselkedés, és azon van a romantikus és szentimentális történelemszemlélet, ami hazug mítoszon alapszik, ami a csali a vitához! Szarik ő a történelemre! A legalsó önmagában bizonytalan rétegnek a játszmáját játssza el a vitában. Mert újra meg akarja élni, hogy hülye valamihez mert gyerekkorában sajnos elhitették vele, és ezt a szembesítést egy érvelő tudós értelmiségivel újra megélheti! Ilyen pszichológiai játszmák mozgatják a személyiségét, nem a történelem és annak szakmai vitája. Rengeteg ilyen játszma lehet most kiragadtam egyet. Mindig van egy gyerekkori traumája, amit leplez a turbómagyar és ezt a furcsa perverz alibit, mint az áltörténelem használja, hogy világgá kürtölje fájdalmát.

Cáfolni nehéz az érveket és tényeket így hát személyeskedve anyázni tagadni figyelmen kívül hagyni na az már megy nekik.

Ha valaki tényeket mutat fel, mekkora faxság a kedvenc kóklertörténészük munkássága, akkor először a mindenáron való megvédésük jön, majd, ha az már nem megy, akkor arra lyukadunk ki, hogy az a jó magyar, aki hazudik, mert legalább szépet hazudik.

Internethasználati intelligencia fokozatok ez emberi viselkedés alapjai véleménynyilvánítás aztán komolyanvehető hozzászólás, nos ezek erősen foghíjas területek a turbóknak, hogy finoman fogalmazzak! :D

Szinte sose az aktuális poszt témája érdekli őket, hanem a más témára terelés az aznapi vagy pillanatnyi érzelmek kiélése, vagy a saját szobatudós mivoltjának agyament filozofálása és az erről való végtelen szófosás. Aztán amikor kifogy a maradék érveiből a turbó elkezd Istenre hivatkozni vagy valami kókler történészre, aki számára a szaktekintély. Vagy a közelgő végre hivatkoznak, vagy a spirituális csúcsélményeiket puffogtatják, van aki azzal vagánykodik már több éve, ami persze legtöbbször hallucináció :D vagy próbálnak valami tekintélyelvet megcélzó dumát nyomni, csak azt felejtik el hogy egy értelmiségivel való vita abszolút de nem erről szól, mivel nem tudják milyen a vita a konteóknak amiket meg puffogtatnak nincs bizonyítható pontja ezért sűrűn használják azt a mámorosan önelégült provokációt, hogy az értelmiségi vagy tudós képtelen cáfolni őket és ők nyertek. Mogyorónyi agyukkal nem tudják felfogni, hogy ahhoz buták, hogy vitában megnyilvánuljanak és teljes mértékben komolyan-vehetetlen és amatőrön gyerekes már-már kínos minden megnyilvánulásuk. Olyan mintha egy gyerekkel beszélne a tudós. Nem egy felnőtt ül a másik képernyő oldalán, hanem egy érzelmi drámát lejátszani kívánó hisztis hülyegyerek tele vallási fanatizmussal és nemzetre hivatkozó primitív gyűlölettel. Csak ezeknek a hisztis hülyegyerekeknek a módszere mostantól kezdve rögzítve van itt írásban itt és nagy arcuk lefaragására kiválóan alkalmas ez a kis játszmájukat lebuktató összegzés!

Persze élőben soha nem mernének leülni vitázni egy értelmiségivel hisz még az általános iskolai tananyagot se tudják :D.

17. Az áltudósok, akik elméleteikkel szítják a turbókat

A turbómagyarok istenként felnéznek azokra a kókler áltudósokra, akik vagy nem is rendelkeznek tudományos fokozattal vagy rendelkeznek, de valami névtelen külföldi egyetemen szerezték jóindulattal a papírjukat vagy akik kontármunkát végeznek ezért a tudomány perifériájára szorultak. Az összes dicső magyar őstörténetet hangoztató alternatív elméletekről könyvet vagy youtubos videót készített népszerűségért néphülyítők ezen módszerekkel csinálnak a kiéhezett nemzeti proletároknak szupertörténelmet és ezen módszerekkel írják meg könyveiket is ami óriási bevétel nekik hisz két orcára tömik a turbók. Hogy semmi nem igaz belőle az nem zavarja őket! A lényeg, hogy valami féltudós kétes hitelű tekintélyszemély kiszolgálja a történelmi álmodozásukat a dicső magyar múltról! Ezért bármilyen összeget kifizetnek az áltudósnak!

A néphülyítő módszerek:

„Bár saját foglalkozásuk leírásában tudományos terminusokat használnak, ahogy dolgozataikban és előadásaikban egyaránt, a tudományos kutatás rendkívül szigorú módszertanából azonban semmit nem alkalmaznak. Míg a tudomány előbb kutat és adatot gyűjt, majd ebből az adathalmazból von le következtetést, addig az áltudomány előbb következtet, majd ehhez a következtetéshez próbál adatot szerezni. A tudomány a feltárt adatokból levont következtetést feltevésként kezeli mindaddig, amíg az a többirányú ellenőrzéseken át bizonyítást nem nyer. Az áltudomány az előzetesen kiszelektált adatokkal alátámasztott következtetésre további következtetést épít. A tudomány a szigorúan alkalmazott logikai rendszert épp az általa nyert eredmények megbízhatósága érdekében alkalmazza, míg az áltudomány ügyet sem vet az objektivitásra olyannyira, hogy sokszor bevallottan hagyatkozik megérzésekre.” Kertész-Bakos Ferenc: Politikai okkultizmus

Magyarul ez annyit jelent, hogy azt írják, amit a közönség hallani szeretne! Ez testvérek között is gerinctelenségnek és hazugságnak hívják!

A turbómagyarra kurva nagy piac épül profitorientált vállalkozás lett ez a szubkultúra pólók matricák szíjak, könyvek tömkelegei egy egész piac szolgálja ki a diplomanélküli magyarkodók tömegét (ez esetben persze nem probléma a mocskos piacgazdaság :D.) Kihasználják az életérzésüket és iskolázatlanságukat és hazafiasságukat és már megfordult a dolog mert a könyvírók diktálnak mivel észrevették hogy bármely alternatív történelmi van nyelvészeti elméletet megvesznek ezek a szellemileg lemaradt, emberek ezért kihasználják őket és vetetik a könyveiket, mer tudják, hogy a kényszeres tudományellenesség úgyis megveteti velük. Tehát az áltudomány írók is már nem a saját elméleteiket írják, mint a rendszerváltás elején (az is baromság volt, de legalább etikailag tisztább) hanem azt írják, amit a tömeg felsrófolt idegrendszere és a hazafias hevülete vár és kíván tőlük! Szánalmas az írók és az olvasóközönség is úgy együttvéve!

Ami sarokpont, hogy addig nem bírálhatok vagy szidhatok valamit, amit nem is ismerek a turbóknak homályos emlékeik vannak a gimiből maximum a töriről ezért eleve kudarc a bírálatuk, akik pedig meglovagolják a néphülyeséget mint egyetemen végzett kritikusok azok eladták magukat mert a szakmában nem voltak képesek teljesíteni.

A nemzetieskedő történészek visszaesnek a tudomány szintről a csoporttudati patológiába. Ez a bűnük úgymond inkább népszerűek akarnak lenni, mint a szakma által tisztelt nagy tudósok. Ezt kábé úgy kell elképzelni, mint amikor egy operaénekes mulatós zenékkel kezdene fellépni óriási siker lenne, de a tehetségét elpazarolná. Na ilyenek azok a történészek, akik a turbótörténelmet nyomatják hozzáadván tudományos fokozatukat, címüket a ponyvának a bulvárnak. Megcsúfolják a szakmaiságot a népszerűségért!

Az áltudósok és önjelölt táltosok mind nagyzási tébolyban tobzódnak